Gerard

Klik hier voor de foto-aanbiedingen

Gerard fotografeert al jaren en op een gegeven moment besloot hij om de Fotovakschool te gaan volgen. Hij heeft de opleiding in Apeldoorn met veel plezier gevolgd en met succes afgerond.

Een korte fotografie-levensloop:

In een gezin van 8 kinderen was het vaak erg druk in huis. Het liefst was ik daarom weggedoken in een boek. Ik  ben niet zo’n druktemaker. Op mijn 12e kreeg ik mijn eerste foto-camera. Een plastic cameraatje met een vaste lens en met filmrolletje, waarmee ik mijn eerste zwartwit foto’s maakte. Je moest het rolletje zelf doordraaien voor het volgende beeld. Als je het vergat, dan had je een dubbel beeld op je foto.

Op mijn 20e kocht ik mijn eerste 35mm spiegelreflexcamera, een Ricoh XR-1. Ik kon de 50mm standaard lens wisselen met een 135mm telelens, waardoor ik weer veel meer mogelijkheden had. Mijn favoriete onderwerp was om pop-concerten op dia’s vast te leggen.

In 2004 kwamen de eerste betaalbare digitale spiegelreflex camera’s op de markt. Mijn keuze viel op de Canon EOS 300D. Dat bepaalde ook de verdere keuze aan nieuwe lenzen en nieuwe camera’s. Al snel werd het een uit de hand gelopen hobby met extra lenzen, flitsset en wat er allemaal bij komt kijken.

Ik volgde workshops modelfotografie en natuurfotografie. Ik sloot mij aan bij de Deventer FotoKring en in 2010-2012 volgde ik de opleiding aan de FotoVakSchool in Apeldoorn.

Eind 2019 maakte ik de eerste stappen naar zelfstandig fotograaf.

Wat spreekt mij aan?

Belangrijke motto’s:

 • De wereld leen je van je kinderen
 • Je mag gezien worden!

De fotografie heeft mij geleerd dat mijn introverte kant mijn kracht is.

Wat wil ik bereiken?

Als toch wel introvert persoon weet ik als geen ander hoe lastig het kan zijn om in het middelpunt van de belangstelling te (moeten) staan.

 • Ik neem uitgebreid de tijd voor je, je krijgt de tijd om te wennen
 • Ik luister naar jouw wens
 • Hoe zie jij jezelf? En hoe zou je jezelf graag willen zien?
 • Een positief gevoel, dat jij jezelf mag zijn
 • Een foto van jezelf waar je trots op kunt zijn
 • Jou over je verlegenheid heen helpen, je vrij en op je gemak laten voelen tijdens de shoot
 • Je in het licht zetten
 • Verschillende ‘ikjes’ op de foto:
   • Dit ben ik ook
   • Future me
   • Ideale ik
   • De fantasie-ik